SVE ŠTO VAM JE POTREBNO KAKO BI STE POSTIGLI SVOJ PUN POTENCIJAL U SPORTU 2019-09-07T12:26:42+00:00

SVE ŠTO VAM JE POTREBNO KAKO BI STE POSTIGLI SVOJ PUN POTENCIJAL U SPORTU

Pitate se šta to veliki sportisti poseduju što ih je dovelo do velikog uspeha? Odgovor je šampionski mentalitet koji im je omogućio da dostignu svoj pun potencijal u sportu i time naprave velike rezultate. Ukoliko je to ono što želite i Vi, daću Vam sve što Vam je potrebno kako bi ste to i učinili. Razvijajte svoju mentalnu snagu i izgradite onu karijeru o kojoj ste oduvek maštali.

OVDE JE SVE ŠTO VAM JE POTREBNO KAKO BI STE POSTIGLI SVOJ PUN POTENCIJAL NA SPORTSKOM TERENU

  • KREIRAJTE ŠAMPIONSKI MENTALITET

Vaš jedini cilj bi trebao jedino biti da izvučete najbolje iz sebe i iz svog tima. Pravi šampioni su oni koji svojom disciplinom, radom i motivacijom konstantno sebe čine boljim igračem i podstiču druge da urade isto. Šampionski mentalitet predsavlja stav da ništa drugo nije važnije od postizanja cilja koju su postavili i svakoga dana i minuta daju sve o sebe kako bi taj cilj i postigli.

  • RADITE PREKO SVOG POTENCIJALA

Verujem da je najbolji način da dokažete svoju vrednost jeste da radite, da učite i da posmatrate. Uvek težite da radite preko svog potencijala. Koliko god da verujete da možete, uvek možete više od toga. Sve dolazi od radnih navika, takmičarskog duha i želje da se konstantno bude bolji. Uvek može bolje, jače i brže.

  • UČITE IZ PORAZA

Uvek možete naučiti više iz poraza nego iz pobeda. Učite na svojim greškama, zato su one tu. Analizirajte svoje greške i pogledajte kako na najbolji način možete da ih ispravite sledeći put. Porazi i greške su tu da bi ste napredovali, svar je samo kako na njih gledate.

  • TRENIRAJTE I MISLITE NA DUGE STAZE

Imati pogled na duge staze je najbolji stav koji možete imati u sportu. Postavite sebi ciljeve i koje kvalitete morate izgraditi kod sebe kako bi ste taj cilj i postigli, u narednih šest meseci, godinu, dve i pet godina. Šta to želite da postignete i dokle želite stići? A zatim krenite sa radom i svakog dana uradite najviše što možete kako bi ste to i ostvarili. Progres u sportu se teško može videti nakon nedelju ili mesec dana, ali ukoliko vredno radite svakog dana nakon godinu i dve dana bićete daleko ispred svih. Dan za danom, trening za treningom, poen za poenom, stepenik po stepenik i sasvim sigurno stižete do vrha.

  • PRONAĐITE SVOJU STRAST

Ako ustajete svakoga jutra morajući da podsećate sebe koliko mnogo morate da trenirate i radite, onda je najbolji savet da promenite porfesiju. Ako ustajete svakog jutra uzbuđeni i srećni što trebate ići na trening, onda radite ono za šta ste rođeni da budete. Vaš sport mora biti ono što volite najviše na svetu, ono što budi strast i najveću radost u Vama.

blog1 (1)
  • IZAZIVAJTE SEBE DA BUDETE BOLJI

Konstantno postavljajte sebi ciljeve da budete bolji od sebe. Ne bih mogla da nađem bolju poruku za sportiste od ove. Sportski kvalitet se sastoji od mentalne snage, fizičke spremnosti i tehnike. Procenite gde ste danas i težite da svakoga dana podigenete svoje kvalitete na jedan viši nivo.

  • NEMOJTE STATI

Postoji divna rečenica koja kaže: “Odmori se na kraju, ne na sredini.” I to je nešto čime sam se ja oduvek vodila. Nemojte stati kada je teško i kada mislite da ne možete više, stanite kada zavšite posao.

  • ČUVAJTE I BRANITE SVOJ SAN

Kristalno jasna vizija ili san je ono najvrednije što imate. I Vi ste jedini odgovorini za realizaciju svog sna. Zamišljajte, kreirajte i koračajte ka svojim snovima. Kada imate jasnu viziju, tek onda imate najveću snagu, volju i motivaciju da idite ka vrhu. Ne dozvolite nikome da Vas odgovori ili zaustavi na tom tom putu.

  • UPRAVLJAJTE SOBOM

Vi ste jedini koji odlučuje kako će Vaša karijera izgledati i kakvog sportistu čete od sebe načiniti. Svakoga dana imajte na raspolaganju 24 sata, iskoristite svaki trenutak da radite na svom projektu, a jedini projekat jeste izgraditi od sebe velikog šampiona i dostići sam vrh u sportu. Upravljajte svojim vremenom, svojim telom, svojim odlukama i svojim postupcima. Ukoliko Vi ne kreirate svoju sudbinu, neko drugi će to učiniti za Vas.

  • BUDITE VELIKI SPORTISTA I VELIKI ČOVEK

Malo ko razume koliko je potrebno da bi ste postali veliki sportista i veliki čovek. Morate raditi sve ono što niko drugi ne bi. Žrtva je velika, ali ona sa sobom nosi i najveću nagradu. Jedina stvar koju morate držati u svom umu jeste – biti najbolji. I neka Vaše ima sutra ostane kao sinonim veličine, najboljeg, snage i ljudskosti.

Preuzmite besplatan video "Kako izgraditi uspešnu karijeru u sportu"

Unesite Vaše ime, prezime, i e-mail adresu i poslaću Vam link na kome možete pogledati video.

* indicates required

 „Moja misija je da napravim šampione. Ja strogo verujem da svako ko je u sportu, sportista ili trener, ima šampiona u sebi koji samo treba da se probudi. Ja vidim mogucnosti. Ja verujem u neograničen potencijal. I ja sam ovde da zajedno stignemo do vrha.“ - Ana Privrat