ODLIKE VRHUNSKIH SPORTISTA 2019-09-07T12:22:21+00:00

ODLIKE VRHUNSKIH SPORTISTA

Pitate se šta je razlika između prosečnih i vrhusnkih sportista? Ovde je sve što čini profesionalnog, vrhusnkog sportistu koji živi onu karijeru o kojoj maštaju mnogi. Daću Vam sve što je neophodno kako bi ste Vi postali jedan od njih. Pogledajte koje to osobine od navedenih već posedujete, a koje Vam nedostaju. Kada to imate krenite sa izgradnjom onih koje do sada nemate i načinite od sebe kompletnog sportistu šampionskog karaktera.

OVDE SU SVE ODLIKE KOJE ČINE VRHUNSKOG SPORTISTU

 • KARAKTER

Veliki sportisti imaju čvrst karakter koji vodi i ostale članove tima ka ostvarenju zajedničkog cilja. To je ona osoba koja uradi ono što kaže i inspiriše druge svojim primerom. Njegovo odličje je vera i stav da se do vrha sasvim sigurno dolazi.

 • POSVEĆENOST

Ovo čini razliku između radnika i sanjara. Oni svo svoje vreme ulažu u rad koji će doneti uspeh i pobedu. I za svoj san su spemni dati sve.

 • KOMUNIKACIJA

Komunikacija je ključ uspeha u sportu. Veliki sportisti imaju izgrađen kvalitet dobre komunikacije i razumevanja sa ostalima. To je ono što vodi njih i ceo tim do uspeha i dobrih rezultata.

 • KOMPETENTNOST

Tek kada nešto izgradiš, drugi će verovati u tebe. Dopusti neka tvoja igra priča. To je sposobnost sportiste da nešto isplanira i taj plan prevede u delo, odnosno rezultat.

 • HRABROST

Hrabrost je strah koji je izgovorio molitvu. Biti hrabar ne znači ne bojati se – to znači raditi sa strahom i ići kroz strah, ne bežati od njega.

 • ODVAŽNOST

Odvažni sportisti imaju svoj san, veruju u njega, ne odriču ga se nikada i sve rade u skoladu sa njim. Odvažni su u svojim odlukama i akcijama i baziraju ih na svom cilju.

 • FOKUS

Što je fokus oštriji i Vi ste oštriji kao igrač. Usmerite pažnju na ciljeve koji su ispred Vas umesto na sve ostale stvari i ljude kojima ste okruženi.

 • VELIKODUŠNOST

Sportista nikada nije nagrađen za ono što je dobio, već za ono što je doprineo svoj timu, ligi, i sportu u celini.

 • INICIJATIVA

Uspeh je nauže povezan sa akcijom. Uspešni sportisti su najveći radnici. Oni koji čine masivne akcije i treninge prave i mnogo grešaka, ali nikada ne odustaju. To je ono što na kraju čini uspeh.

 • SLUŠANJE

Da bi ste se vezali srcem, koristite svoje uši. Veliki sportisti pažljivo slušaju trenere, saigrače, i sve druge ljude kako bi prikupili što više informacija, time naučili više i postigli više.

blog1 (1)
 • STRAST

Strast je najviša emocija sreće, odnosno entuzijazam. Možemo nazvati i adrenalin. Nađite ono u čemu ste dobri i u tome budite najbolji na svetu.

 • POZITIVAN STAV

Sport nosi dobre i loše momente. Jedan od velikih kvaliteta jeste kako sportista doživljava stvari koje mu se događaju. Dobrim se ponose i raduju, a iz loših trenutaka se uči. Velika greška je misliti da sportska karijera nosi samo dobro i lepo.

 • SPOSOBNOST REŠAVANJA PROBLEMA

Kada krene loše, sportista lider je onaj koji uzima stvar u svoje ruke i rešava partiju. To nisu oni koji beže kada je teško, oni su prvi da reše problem.

 • ODNOSI SA DRUGIMA

Neophodan sastojak velikih šampiona jeste što oni znaju kako da se nose sa ljudima i izgrade odnose pune poštovanja i razumevanja. Oni su pre svega veliki ljudi, pa tek onda sportisti.

 • ODGOVORNOST

Ako ne znaš da vodiš loptu, ne možeš voditi ni tim, a ni sebe. Možda je jedan od bitnijih odlika je sposobnost preuzeti odgovornost na sebe, svoju karijeru i rezultate.

 • SIGURNOST

Sigurnost je odlika velikih. Na njih tim može da se osloni i da im veruje. Oni znaju da je svaki rezultat na terenu posledica njihovog rada, misli i emocija na istom.

 • SAMODISCIPLINA

Oni koji istinski žele veliki uspeh, njih nije potrebno niko da tera da treniraju, zalažu se, rade, odriču se I daju sve od sebe. Oni su diciplinovani radi sebe i svog uspeha i niko drugi se za to ne zalaže više od njih.

 • SLUŽENJE DRUGIMA

Muhamed Ali je rekao ovako: “Služenje drugima je ono što će ti platiti rentu za boravak za ovoj planeti.” Velikanima je u krvi da pomognu drugima svojim uspehom. To je možda i najveći razlog zbog koga su uspešni.

 • VIZIJA

Šampioni s utu da ispune svoju viziju, ne poziciju. Oni tačno znaju šta žele, žašto treniraju i koji je razlog svakog njihovog koraka.

 • ISTRAJNOST

Znajući da je za veliki uspeh potrebno mnogo godina, mnogo treniranja, odricanja i žrtve; oni su spremni da istraju, podnesu sve što taj put nosi i nikada ne odustaju niti prestaju da veruju u svoje snove. Koliko god da je teško, najveći će uvek nastaviti dalje dok ne uzmu ono po šta su došli!

 

Preuzmite besplatan video "Kako izgraditi uspešnu karijeru u sportu"

Unesite Vaše ime, prezime, i e-mail adresu i poslaću Vam link na kome možete pogledati video.

* indicates required

 „Moja misija je da napravim šampione. Ja strogo verujem da svako ko je u sportu, sportista ili trener, ima šampiona u sebi koji samo treba da se probudi. Ja vidim mogucnosti. Ja verujem u neograničen potencijal. I ja sam ovde da zajedno stignemo do vrha.“ - Ana Privrat