NAČINI KAKO IZVUĆI SVOJ MAKSIMALAN POTENCIJAL NA TERENU 2019-09-07T12:12:05+00:00

NAČINI KAKO POSTIĆI SVOJ MAKSIMALAN POTENCIJAL NA SPORTSKOM TERENU

Jedan od najvećih izazova velikog broja sportista jeste kako izvući svoj maksimalan potencijal onda kada je to najbitnije, odnosno na utakmicama, mečevima i takmičenjima. Razvoj mentalne snage je ono što će Vam omogućiti da sve što možete na treniznima sa lakoćom prenesete na teren i ostvarite zavidan rezultat. Ovde ću Vam reći kako to možete uraditi, izvući najbolje iz sebe i na kraju krajeva uživati na terenu i u onome što radite. Pripremite sebe da iznesete ono najbolje na sportsku platform i postanite onaj igrač koga je zadovoljstvo gledati.

OVDE SE NALAZE PRAKTIČNI NAČINI KAKO POSTIĆI SVOJ MAKSIMALAN POTENCIJAL NA UTAKMICAMA I MEČEVIMA

  • PRIPREMITE SE UNAPRED

Svaki meč se dobija ili gubi pre početka istog. Najvažnije od svega jeste kako ćete ući na sam teren. Pre samog početka odvojite vreme za sebe, kreirajte viziju onoga kako trebate odigrati i onoga što se mora desiti. Tome dodajte emociju entuzijazma i sa tim izađite na teren. Zadržite svoju viziju i emociju i pretvorite ih u rezultat.

  • ZADRŽITE FOKUS

Zadržite fokus na onome što je bitno tokom meča. Fokusirajte se na metu koju morate pogoditi i ono što morate izvesti na terenu. U samoj igri maknite fokus sa publike, mišljenja drugih ljudi, onoga što se desvalo u prošlosti i samog rezultata. Jedina stvar o kojoj treba misliti tokom igre jeste kako dati svoje najbolju u svakom minutu igre. Dobar rezultat i uspeh će doći kao prirodan ishod.

  • IGRAJTE POEN ZA POENOM, MINUT ZA MINUTOM

Ostanite u sadašnjem trenutku. Ne zadržavajte se na greškama iz proteklih poena, niti pridodajte pažnju krajnjem rezultatu. Ono što je važno jeste da se u potpunosti prisutni u svakom trenutku i svakoj akciji i da svoj posao odradite najbolje što možete. Time ćete uživati u igri i postićićete mnogo više nego što ste mislili da možete.

  • NE BOJTE SE GREŠKE

Greške kao greške nisu problem, problem je ako grešaka nema. Jer ako ih ne bi bilo – ne bi ni bilo mesta za napredak. One su sastavni deo sporta i treba ih prihvatiti kao takve. Kada načinite grešku, stanite, razmislite zašto je do greške došlo i u narednoj akciji se potrudite da je ispravite. One zato i služe, da bi iz njih učili i time napredovali.

  • PRIPREMAJTE SE NA TRENINZIMA

Kada dođe momenat kada se igra pred publikom i kada je rezultat važan javlja se pritisak i stah, što je normalno. To se ne može izbeći, ali se može naučiti kako da igrate dobro pod pritiskom. A rešenje je jednostavno. Trenirajte svaki trening kao da je najvažniji meč Vašeg života. U svom umu kreirajte atmoferu takmičenja i kada dođe taj momenat biće samo nešto što ste stotinama puta do sada već uradili. Naučite kako da se nosite sa pritiskom, jer od toga se ne beži već se sa tim susreće.

blog1 (1)
  • RAZVIJAJTE DOBRU KOMUNIKACIJU

Komunikacija je ključ uspeha u sportu. Veliki sportisti poseduju kvalitet dobre komunikacije i razumevanja sa ostalima, što vodi njoj i ceo tim do dobrih rezultata i uspeha. Govorite jasno, glasno i odvažno i uvek budite sigurni u svoje reči i namere.

  • BUDITE HRABRI

Veliki sportisti nisu oni koji se ne boje ničega, to su oni koji pogledaju strah u oči i urade ono što ih najviše plaši. Kaže se: hrabrost je stah koji je izgovorio molitvu. Budite hrabri i uradite to sa strahom.

  • GOVOR TELA

Govor tela ima neverovatno veliku ulogu u sportu. Kako izlazite na teren i šta Vašte telo govori unutar njega? Ako to činite pognute glave, spuštenih ramena i povijenih leđa, eto greške! Na teren izađite i u njemu držite otvoren stav, pravih leđa, ramena nazad i podignute glave. Dajte na znanje i drugima a i sebi da ste sportista koji je siguran, snažan i koji veruje u sebe.

  • KREIRAJTE KVALITETNU SLIKU O SEBI

Slika o sebi je nešto lično, ali i ono što drugi vide u Vama. Vrlo je važno kako vidite sebe. Dobra vest danas je da sliku o sebi kreirate sami i možete birati kako će ona izgledati. Moj savet je da kreirate sliku jakog, sigurnog i samouverenog sportiste. Kreirajte je po svom vlastitom izboru i zapamtite je zauvek. Onako kako vidite sebe takve ćete rezultate i praviti, i takođe to je ono što će i drugi videti u Vama. Spolji svet nije ništa drugo nego reflekcija slike koju imate o sebi.

  • PROBUDITE SVOJU STRAST

Strast je osećaj velikog entuzijazma i želje ka nečemu. To je ona vatra koju morate pranći u sebi i rasplamsati je. Igrajte punim srcem, svom snagom i hladne glave. Sve što imate ostavite na terenu. Strast je gorivo koje Vas pogreće i koje Vam daje snagu. Neka Vaše srce i poslednji atom snage ostane na terenu!

 

Preuzmite besplatan video "Kako izgraditi uspešnu karijeru u sportu"

Unesite Vaše ime, prezime, i e-mail adresu i poslaću Vam link na kome možete pogledati video.

* indicates required

 „Moja misija je da napravim šampione. Ja strogo verujem da svako ko je u sportu, sportista ili trener, ima šampiona u sebi koji samo treba da se probudi. Ja vidim mogucnosti. Ja verujem u neograničen potencijal. I ja sam ovde da zajedno stignemo do vrha.“ - Ana Privrat