KAKO POSTAVITI I OSTVARITI SVOJE SPORTSKE CILJEVE 2019-09-07T12:21:19+00:00

KAKO POSTAVITI I OSTVARITI SVOJE SPORTSKE CILJEVE

Ukoliko želite da ostvarite svoje najveće ciljeve u sportu i ispunite svoj pun potencijal pre svega je važno postvaiti ciljeve na parvi način, a zatim krenuti na put njihovog ostvarenja. Ovde ću Vas naučiti koje su to greške koje sportisti čine pri postavljanju svojih ciljeva i takođe ću Vam pokazati šta je sve potrebno kako bi ste do njih došli. Biti vrhunski sportista jeste jednostavan, ali i veoma težak zadatak. Pa hajde da se upoznamo sa pravilima igre.

KAKO PRAVILNO POSTAVITI SVOJE CILJEVE U SPORTU I KAKO OSTVARITI ISTE

GREŠKE KOJE SPORTISTI ČINE PRI POSTAVLJANJU SVOJIH CILJEVA

 

1. GREŠKA: POSTAVLJAJU CILJEVE KOJE ZNAJU DA MOGU POSTIĆI

Nikada nije dobro postavljati ciljeve za koje sigurno znate da ih možete ostvariti. Postavite velike, nerealne ciljeve. Žašto je ovo važno? Realno razmišljanje dovelo Vas je do ovoga gde ste danas. Ukoliko želite više morate izaći iz svoje zone realnosti, odnosno poznatog, što narod naziva nerealno. Cilj mora biti dovoljno veliki, odnosno nagrada na kraju mora biti dovoljno velika kako bi ste imali motivacije i volje da izdržite sve što Vas čeka na tom putu do tog cilja. Igrajte na veliko i kladite se na sebe.

2. GREŠKA: POSTAVLJAJU CILJEVE BAZIRANO NA PLANIRANJU

Sportisti vole da isplaniraju unapred, da znaju šta ih čeka, šta moraju uraditi i kuda moraju proći kako bi ostavrili svoj cilj. Odmah ću Vam reći – stvari nikada neće ići po planu. Tako da, kada postavljate šampionske ciljeve zaboravite na planiranje. Postavite cilj i sve što trebate znati jeste koji je sledeći ispravan korak. Dajte se na korake, jedan za drugim i uživajte u putovanju. Ne vezujte se za plan, vežite se za cilj. I uvek je ok menjati plan, ali nikada ne menjate cilj.

3. GREŠKA: POSTAVLJAJU CILJEVE NA OSNOVU UTICAJA DRUGIH LJUDI I OKOLNOSTI NA NJIH

Kada postavljate ciljeve postavljajte ih jedino slušajući svoje srce i svoj unutrašnju glas, intuiciju. Drugi će gotovo uvek naći razlog zašto je nešto za Vas nemoguće i okolnosti neće uvek izgledati obećavajuće na početku puta. Zanemarite spoljne uticaje i nikada se ne pitajte kako ću doći do svog cilja. Jedino pitanje koje sebi treba postaviti jeste ŽAŠTO to želim. A KAKO ćete dotle doći saznaćete tokom puta. Verujte u svoje snove i pri postavljanju ciljeva budite slobodni da verujete i slušate svoje srce.

4. POSTAVLJAJU PITANJE DA LI JE TO UOPŠTE MOGUĆE ZA NJIH

Nikada se ne postavlja pitanje da li možete ili da li imate prava na veliki uspeh. Jedino pitanje koje treba sebi postaviti jeste: da li sam spreman uložiti svo svoje vreme, energiju, i trud zarad ostvarenja svog sna? Da li sam spreman odreći se svega zarad ovog cilja? Dva razloga zašto neki sportisti nisu uspešni: ili ne veruju da to mogu biti ili nisu spremni trgovati svojim životom zarad tog uspeha. Jedna od najvećih grešaka u procesu postavljanja sportskih ciljeva jeste sumnja u svoju vlastitu vrednost.

5. MISLE DA JE SVRHA CILJA POSTIĆI TAJ CILJ

Znam da težite samom vrhu i da verujete da je svrha svega doći do njega. Ovde je jedna velika istina: svrha cilja je da od Vas načini jednu drugu osobu i jednog drugog igrača. Svrha cilja je da Vas tranformiše kompletno. Dopustite cilju da to i uradi za Vas. Iskreno znam i verujem da možete ostvariti svoje snove ako ste za to spremni, ali i takođe znam da kada dođete do njih bićete neko drugi. I kada sa vrha pogledate unazad shvatićete koliko Vas je taj put promenio, koliko ste naučili; i ceo put biće Vam draži i vredniji od same nagrade na kraju. Uspomene, ljude koje ste stekli, lekcije koje ste naučili, i osoba i sportista koji ste postali biće Vam vrednije od svake materijalne nagrade. Sa vrha, videćete sport, život, i sebe na jedan drugačiji način. Cilj je postati neko, pre nego osvojiti nešto.

blog1 (1)

KAKO POSTIĆI POSTAVLJENE SPORTSKE CILJEVE

Kao što sam već napomenula nije upitno da li možete ostvariti cilj, upitno je da li ste spremni odreći se svega kako bi ste uspeli. Veliki cilj od Vas traži da trgujete svojim životom zarad njegovog ostvarenja. Da li ste spremni da mu date svo svoje vreme, energiju, trud i ogromne napore? Takođe, da li ste spremni nositi se sa bezbroj neuspeha, teških momenata i nastaviti dalje čak i kada Vam izgleda da je sve propalo? Ako je odgovor DA, onda imate sve što je potrebno kako bi izašli kao šampion i ostvarili svoj najveći sportski san. Odvojte malo vremena i zacrtajte svoje ciljeve na pravi način, najvežnije urežite ih u svoje srce, a zatim krenite na put do njihovog ostvarenja. Garantujem da neće biti lako, ali isto tako garatujem da će biti vredno truda i da se nikada nećete pokajati.

 

blog

Preuzmite besplatan video "Kako izgraditi uspešnu karijeru u sportu"

Unesite Vaše ime, prezime, i e-mail adresu i poslaću Vam link na kome možete pogledati video.

* indicates required

 „Moja misija je da napravim šampione. Ja strogo verujem da svako ko je u sportu, sportista ili trener, ima šampiona u sebi koji samo treba da se probudi. Ja vidim mogucnosti. Ja verujem u neograničen potencijal. I ja sam ovde da zajedno stignemo do vrha.“ - Ana Privrat