10 PRAVILA USPEHA U SPORTU 2019-09-07T12:06:40+00:00

10 PRAVILA USPEHA U SPORTU

Želite da budete veoma uspešni u sportu ali se pitate da li je uopšte moguće za Vas? Odgovor je DA, moguće je ukoliko znate, pratite i primenjujete sva pravila uspeha. Ovde ću Vam dati sva pravila koja se moraju poštovati ako želite da izgadite uspešnu sportsku karijeru. To učiniti nije lak zadatak, ali ako znate sva pravila ovaj ovaj proces može biti veoma zabavan. Sve što je na Vama jeste da proštujete sva pravila i na taj način šampionska karijera će za Vas biti zagarantovana.

OVDE SU 10 PRAVILA USPEHA U SPORTU

1. RADITE VREDNO

Najuspešniji sportisti nisu oni koji su najtalentovaniji niti oni koji su imali puno sreće. Najuspešniji sportisti su najveći radnici. To su oni koji treniraju više od svih i koji su ceo svoj život posvetili sportskom uspehu. Oni su za taj uspeh dali svo svoje vreme, trud i snagu kako bi do tog uspeha došli. Formula je jednostavna, uspeh u sportu direktno je proporcionalan satima provedenih trenirajući.

2. ZAPALITE VATRU

Probudite tu zver u sebi koja je gladna pobeda i želje da bude bolja i jača od svih. Pronađite tu žar u sebi i zapalite vatru. Igrajte srcem punog plamena, jer je to ono što će Vas izdvojiti od svih ostalih. Strast je ono što čini razliku između prosečnih uspešnih sportista. Vrhunski sportisti gore od želje za igrom i pobedom.

3. BUDITE DRUGAČIJI

Izdvojite svoju igru od svih ostalih na sebi jedinstven način. Lepo je imati nekoga na koga se ugledate, ali nikada ne budite ničija kopija. Pogledajte sebe, sagledajte koje su to Vaše jake i slabe strane. Kada to znate radite samo na jakim stranama i dovedite ih do samog savršenstva. Ono što nije Vaša jaka strana, nikada neće ni biti koliko god se trudili. Istaknite svoje jake strane, usavršite ih i budite jedinstveni.

4. PADAJTE NA PUTU DO USPEHA

Michael Jordan je ovo najlepše objasnio: “Promašio sam više od 9000 šuteva u karijeri. Izgubio skoro 300 utakmica. 26 puta, povereno mi da uputim šut za pobedu, a ja sam promašio. U životu sam bezbroj puta padao i padao. I baš zbog toga sam uspeo.” Najbolji nisu oni koji su najviše puta pobedili, najbolji su oni koji su najviše puta pali i nastavili dalje. Budite jedan od njih.

5. IMAJTE VISOKA OČEKIVANJA OD SEBE

Nikada nemojte imati osećaj da je ovo što sada možete Vaša najbolja igra. Uvek ima mesta za napredak. Iznova i iznova postavljajte sebi više ciljeve i težite da ih postignete. Trudite se da svakog dana budete bolji sportista, a i osoba. Radite na sebi i očekujete od sebe više nego što bilo ko drugi očekuje od Vas. Težite šampionskim i svetskim rezultatima i iskoristite svoj maksimalan potencijal u sportu.

blog1 (1)

6. BUDITE POZITIVNI

Sport nas uči i nosi sa sobom i dobre i loše stvari. Stvar je u tome kako gledate na njih. Šta ste iz toga naučili? Ne postoji dobro bez lošeg i crno bez belog. Naučite da dobre i lepe momete slavite i njima se ponosite, a iz lošeg naučite lekciju i nastavite dalje. Tako izleda put do šampionskog postolja.

7. BUDITE ONO KO STE ROĐENI DA BUDETE

Ukoliko duboko u svom srcu znate da ste rođeni za veliki uspeh ne dozolite sebi da završite svoju sportsku karijeru bez da ispunite svoj najveći san. Nije do patika, već šta u njima radite. Ne zaboravite gde ste počeli, a ni kuda idete. Imajte hrabrosti da padnete, ali se ne zaustavite na tome. Uzmite sve što Vam je dato I od toga gradite nešto veliko. Zamaptite da rad uvek stoji pre slave. I budite ono za šta ste se rodili da budete.

8. IMAJTE VIZIJU

Odredite svoj finish line – poslednju tačku do koje morate doći. Držite svoj fokus i trenirajte za svoj najveći san. Ne dozolite sebi da odustanete pre kraja. Teški trenutci jesu samo test Vaše volje koliko Vam je stalo da završite trku. Uradite sve što je u Vašoj moći svakoga dana, pređite preko svih prepreka i nikada ne odustajte koliko god u nekim momentima delovalo teško i nemoguće. Trenirajte i borite se dok god ne ostvarite svoj sportski san.

9. NE PRAVITE IZGOVORE

Ne krivite nikoga i ništa za sve što ste dešava i sve što jeste. Doći do šampionskog uspeha i rezultata je Vaša odgovornost. Nije lako. To je nešto što se gradi u sali, na treninzima. Svaki šut nije pobednički. Porazi su ono što nam daje snagu. Sportski uspeh nije dar od Boga, već nešto za šta se radi svakog dana svog života. I tu izgovorima nema mesta.

10. TRENIRAJTE

Trenirajte svaki trening kao da je najvažniji meč Vašeg života i kada meč dođe neće Vam biti ništa novo. Biće samo ono što ste stotinama puta do sada već uradili. To jeste jedini način kako da naučite da se nosite sa pritiskom koji je uvek prisutan kada se igra pred publikom i kada je rezultat bitan. Ako budete vežbali na ovaj način, osetićete lepotu igre, jer kada utakmica/meč dođe stvari se instiktivno dešavaju, nemate mnogo kontrolu. Zato ih spremajte unapred, na treninzima – zato oni na kraju krajeva i služe.

Preuzmite besplatan video "Kako izgraditi uspešnu karijeru u sportu"

Unesite Vaše ime, prezime, i e-mail adresu i poslaću Vam link na kome možete pogledati video.

* indicates required

 „Moja misija je da napravim šampione. Ja strogo verujem da svako ko je u sportu, sportista ili trener, ima šampiona u sebi koji samo treba da se probudi. Ja vidim mogucnosti. Ja verujem u neograničen potencijal. I ja sam ovde da zajedno stignemo do vrha.“ - Ana Privrat